Print Friendly, PDF & Email
Avtal

Nr: 96-99-2011.

Ramavtalet med Kammarkollegiet Period 2014-2018 (inkl. förlängning)

En film som förklarar hur ny teknik gör underverk för ditt mötesrum.
Om inte filmen fungerar, gå till denna länk

Äntligen är avtalet klart! Dessutom blev det ett för avropande organisationer vettigt avtal som är öppet för funktionstänkande och som ser in i framtiden med möjligheter att integrera digitala möten i alla typer av miljöer.

AudicomPendax AB har egentillverkade produkter som passar in i hela det digitala mötesrummet. Det gör oss till en stark partner för er som kommer att utnyttja avtalet. Att avtalet är stort förstår man när man får klart för sig vilka som har rätt att nyttja det:

• Myndigheter under regeringen.
• Staten närstående myndigheter enligt särskild förteckning.
• Offentligt styrda organ enligt särskild förteckning.
• 178 stycken kommuner och alla tusentals verksamheter de är huvudmän för.
• 11 stycken landsting och regioner.
• 15 stycken övriga enligt särskild fullmakt.

Avtalet är av typen förnyad konkurrensutsättning, vilket betyder att samtliga de 6 avtalade potentiella leverantörerna alltid skall erhålla en förfrågan och alltid skall besvara alla förfrågningar. Vi, AudicomPendax, är självklart en av de avtalade leverantörerna. De andra som fått förmånen är: Atea Sverige AB, DAV Partner AB, Ricoh Sverige AB, STV Svenska Tele Video Konsult AB och SV Visuell Communication AB.
Acano multiple devices

Webbmötesguiden

webbmötesguiden När det gäller videomöten via webben har utvecklingen fullständigt exploderat. Därför har vi tagit fram webbmötesguiden. Här finns allt ifrån hur man kan förbereda sig inför mötet redan hemma framför spegeln till vett och etikettsfrågor som gör att webbmöten blir effektiva och konstruktiva.

Du får också veta hur du snabbt bokar ett möte med fler personer i flera tidszoner och du får koll på gällande lagstiftning kring inspelning och lagring av möten

Ladda ner den här (PDF) eller titta på den i datorn genom att klicka på den.

 

 

Avtalets omfattning är mycket brett och centrerat omkring videomöten och andra varianter av elektroniska och tekniska möten. Det innefattar produkter, tjänster och funktionstjänster för att erhålla en komplett funktion. Det betyder i sin tur inredning, projektorer, videokonferensbryggor, molntjänster, rådgivning, installation mm. Vi på AudicomPendax ser verkligen fram mot denna avtalsperiod.

Vi tror att inköpsprocesserna kommer förenklas väsentligt och att fokus blir på syftet – att användare får rätt lösning till rätt kostnad i rätt tid.

Det är lätt att föreställa sig att avrop av avancerad teknisk utrustning lägger en stor arbetsbörda på avroparen. Vägledningen finns att ladda ner här

 

      Vad är  ?

acanoslide5Jpeg

Acano är en ny aktör inom videomöten. De har gjort det som egentligen borde varit självklart redan från första början – nämligen att kunna kommunicera med ljud och bild oavsett vad du har för plattform, typ och fabrikat av apparat. Ingen skulle idag acceptera att det endast gick att prata i telefon med andra som har samma modell, typ eller fabrikat av telefon. Varför då acceptera det när det gäller videomöten? Den frågan ställde sig ett gäng teknikproffs och istället för att bara sitta med armarna i kors löste de uppgiften som ingen annan klarat av. Resultatet blev Acano.

Vi på AudicomPendax har som de flesta känner till alltid legat i framkant genom att tänka ungefär som Acano. Hur kan man göra något smartare, bättre, och billigare samt leverera ett mervärde?

Acano server in rackJPEg

      Vad är unikt?

acanoslide2Jepg

• Acanoplattformen för samman video-, telefonioch webbmöten och integreras med befintliga teknologier, såsom Microsoft Lync, Cisco Jabber m.fl.

• Användare träffas i virtuella mötesrum, så kallade coSpaces, genom att använda de klienter och enheter som de redan är bekväma med.

• Alla enheter är välkomna, till exempel datorer, iPads, smarta telefoner och videokonferenssystem samt Lync, Skype och Jabber-klienter. Liksom vid ett telefonsamtal behöver Acano-användare inte veta vilken produkt de andra deltagarna använder.

• Acano för samman Microsoft Lync-användare med andra miljöer utan att förändra den ursprungliga Lync-upplevelsen med chatt, närvarostatus, drag and drop och delat innehåll.

• Med WebRTC kan man klicka på en länk i sin webbläsare och anslutas direkt till mötet. I och med att man använder WebRTC som redan finns inbyggd i webläsaren slipper man installera plug-ins eller tillägg. Det är en stor fördel eftersom många större organisationer inte givit sina användare sådana administrationsrättigheter. På en smartphone är det bara att ringa ett nummer.

 

 

Vi hjälper dig!

klas
Klas Thorselius
070-755 78 21

Magnus-Lundqvist
Magnus Lunqvist
070-795 01 35

chris
Christopher Sharpe
070-723 69 04

Filip
Filip Tentak
070-795 01 34

Roberto
Roberto Dovolich
070-754-21-53


Läs specialutgåvan om Digitala mötesrum

Vi är speciellt till för att hjälpa dig med rådgivning, förslag med mera.