Print Friendly, PDF & Email
Skrivtavelsudd
125;-SEK Tom: 2014-11-30
Miraclean Suddytor
100;-SEK Tom: 2014-11-30

 

Historien om en tavelsudd

Micke kom en måndag, för några år sedan, som vanligt till jobbet och på start-upp mötet inför veckan berättade han att han tillsammans med sina barn sett vår tavelsudd i ett barnprogram på TV… Programmet, Hjärnkontoret, handlade om design och vår tavelsudd var ett, av flera, exempel på design. Det tråkiga tyckte Micke var att vår sudd var ett exempel på dålig design. Vårt möte kom faktiskt av sig då ingen tyckte att det var speciellt kul att bli förknippad med något negativt och i synnerhet inte i ett barnprogram.

 


En tröst var att alla i branschen levererade samma typ av tavelsudd, men det var nog mer en dålig ursäkt. Tiden gick utan att vi kunde ”sudda” bort denna negativa minnesbild. Micke tog själv tag i problemet genom att börja se det som en möjlighet – positivt tänkande – genom att presentera en idéskiss på en ny sudd. Eftersom alla, inklusive jag som håller i pengarna, kände att vi måste göra något startade vi utvecklingsprojektet: Ny sudd. Efter att skissat färdigt dvs. designat en ny sudd med ergonomi, miljö, estetik och givetvis perfekt funktion var det dags att börja kalkylera. Här kändes det som tvärstopp då bara verktyget skulle kosta en smärre förmögenhet. Det fanns inte heller någon chans att räkna hem projektet på sedvanligt sätt utifrån historiska och närmast framtida prognosticerade försäljningsvolymer. Det felade mycket pengar, om jag minns rätt över 100 000kr.

Efter att en längre tid funderat och samtidigt haft TV-programmet i bakhuvudet tänkte vi om och betraktade projektet som ren marknadsföring. Då kunde vi motivera kostnaden med rent samvete. Sagt och gjort, vi full följde projektet och kan idag med facit i hand konstatera att det har blivit en av våra bästa säljsuccéer någonsin, möjligen efter den enarmade blädderblockstavlan.Idag har produkten vidareutvecklats till ett komplett miljövänligt rengöringssystem – Miraclean – och vi har sålt mer 10 000 suddar plus tillbehör som Miraclean ytan och vattenflaskan. Så tack Hjärnkontoret för den konstruktiva kritiken! Detta har medfört att vi i dag har en mycket konkurrenskraftig produkt sommånga har glädje av.

 

Suddparkering