<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1749631898577992&ev=PageView&noscript=1" />

5 fällor att undvika när du inreder mötesrummet

Svajig teknik, krångliga anslutningar och tid som går åt till att komma igång – när vi får komma tillbaka till kontoret efter pandemin är det något många vill slippa. Med rätt förberedelser, modern teknik och smarta lösningar minimerar du strul och får ett mötesrum som ni kommer trivas med en lång tid in i framtiden. Här är 5 fällor att undvika under tiden: 

1. Teknik som strular

Tekniken bör finnas med i planeringen redan från start. För att slippa snubbelrisk, fula sladdar och dålig uppkoppling är det viktigt att undersöka vad medarbetarna har för önskemål. Miljövänliga projektorer, dukar med projiceringsyta, skärmar med bra upplösning, något att fästa anteckningarna på – modern mötesteknik ger er möjlighet att skapa precis de lösningar som passar ert arbetssätt bäst.

2. Huvudvärk efteråt

Mötesrummet ska fungera hela dagen, oavsett om solen gassar eller det är mörkt ute. Här behövs utrustning och mörkläggning så att deltagarna slipper bli bländade, likväl som rätt arbetsbelysning för att slippa kisa. Funktionellt ljus är guld värt och gör mycket för både måendet och upplevelsen av mötet.

3. Stress och onödiga resor

Det är inte alltid en kund eller medarbetare kan ta sig till mötet, något som vi alla fått erfara det senaste året. Men med rätt ljud, ljus & bildteknik behöver inte den digitala upplevelsen bli sämre än den analoga, snarare tvärtom. På senare år har det kommit fram en uppsjö av nya, smarta paketlösningar för videomöten som gör att ni kan känna er trygga med att fortsätta arbeta flexibelt. 

4. ”McGyver jobbar inte här”

Många av de äldre lösningarna har teknik som ger känslan av att medarbetarna behöver vara experter för att kunna starta igång ett vanligt videosamtal. Till och med kaffemaskinen har så många knappar och val att de flesta kliar sig i huvudet. Med dagens mötesteknik finns enkla och mer lättanvända arbetsstationer och smarta sätt att hålla kontakt, presentera och dela information. Tekniken ska göra användandet enklare – inte svårare. 

5. Att göra allt själv

Mötesrummet brukar vara ett ställe där både dina kunder och personal spenderar mycket tid. I vanliga fall är det här samarbeten startar, idéer skapas och viktiga beslut tas. Därför kan det vara värt att spendera tid på att planera så att ni får ert mötesrum precis som ni vill ha det, både när det gäller känsla, funktion och teknik. Ta gärna hjälp av proffs så vet ni att ni får ett välkomnande rum som får deltagarna att vilja stannar ett tag när världen återgått till det normala.

Vill du ha hjälp att planera ett mötesrum som dina kunder gärna besöker i framtiden – på plats eller digitalt? Hör av dig till oss!

Dela detta inlägg
Arkiv
Så inreder du ditt hemmakontor smartast