<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1749631898577992&ev=PageView&noscript=1" />

3 snabba tips när ni är tillbaka på kontoret efter Corona

Sakta men säkert ökar hoppet om att arbetslivet kommer kunna återgå till det normala, kanske någon gång under hösten. Men hur har pandemin påverkat oss och vårat arbetssätt och hur ser framtidens arbetsplatser ut? Det enda vi vet är att vi kommer ha större krav på både flexibilitet och säkerhet. 

1. Erbjud en flexibel arbetsplats

Även om vi kommer få krama våra kollegor igen snart eller inte, har pandemitiden gjort att många vant sig med att kunna arbeta hemifrån och gärna fortsätter med det. Enligt Internetstiftelsen vill hela 89% fortsätta ha möjlighet att jobba på distans helt eller delvis, även efter pandemin – något som kommer ställa större krav på både våra mötesrum och distanslösningar.

2. Underlätta distansarbete

Tiden när kollegan satt och hostade en i nacken eller skickade iväg barnen till dagis fast de var sjuka, är förhoppningsvis över. Att stanna hemma även vid milda förkylningssymptom är en fortsatt bra idé även efter pandemin, och med rätt utrustning kan arbetsgivarna underlätta för de som vill och behöver kunna delta i arbetet hemifrån. 

3. Fortsätt fokusera på säkerheten

Hur rör sig medarbetarna vanligtvis runt på kontoret? Blir det ofta trängsel i hissar och trappor? Bör vi minska antalet stolar i konferensrummet? Förbättra ventilationen? Vilka medarbetare tillhör en riskgrupp och hur förhindrar vi smittspridning av sjukdomar i framtiden? Det är frågor som bör ställas på alla arbetsplatser redan nu. Genom att göra nödvändiga kompletteringar i form av utrustning på kontoret, kommer de medarbetare som är där ändå kunna säkerställa att platsen känns trygg och säker hälsomässigt.

Vill du ha hjälp att planera och inreda en flexibel och säker arbetsplats som dina kollegor längtar efter? Hör av dig till oss!

Dela detta inlägg
Arkiv
Så får du samarbetet mellan kollegorna att fungera – på distans