<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1749631898577992&ev=PageView&noscript=1" />

Så får du samarbetet mellan kollegorna att fungera – på distans

Att arbeta på distans är inte längre något ovanligt, utan något de flesta arbetsplatser erbjuder. Många har redan bekantat sig med de viktigaste verktygen för videomöten på marknaden, men även om tekniken finns är inte alltid samarbetet på distans lika enkelt. Här delar vi med oss av några tips för att lyckas. 

Rätt verktyg

Samarbete sker sällan av sig självt. Genom att skapa rätt förutsättningar för dina medarbetare kan du ge dem ett försprång när det gäller att skapa teamkänsla och hitta arbetssätt som fungerar dem emellan. Onlinemöten, chattar och enkla sätt för informationsutbyte gör det enkelt att kommunicera. Se också till att investera i rätt kommunikationsverktyg för att se till att all information delas på ett säkert sätt. 

Säkerheten främst

När det gäller säkerhet är det viktigt att medarbetarna kan kommunicera friktionsfritt utan krångel för att underlätta arbetet. Men det kan också vara bra att påminna alla om vilka riktlinjer ni har för att dela information inom företaget – som att inte koppla upp sig på okända Wi-Fi nätverk, dela känsliga dokument i officiell miljö och andra regler för hur samarbetet ska gå till. 

Tydlighet framför allt

I den digitala världen är det ännu viktigare med struktur, planering och uppföljning på projekt. Fasta ramar är en framgångsfaktor när du leder arbete på distans och klara tydliga arbetsuppgifter lägger grunden för goda relationer. Gemensamma arbetstider och tider när man ska finnas tillgänglig på telefon kan vara ett sätt att strukturera dagen. 

Verktyg som fungerar

Idag finns smarta verktyg för alla digitala behov och uppgifter och det gäller att sålla och kunna välja just de som gör ert jobb framgångsrikt. Ta gärna hjälp med att skaffa verktyg som har ett tydligt syfte, är enkla att använda och skapar en digital verktygslåda som verkligen underlättar samarbetet – på riktigt.

Småsnack är underskattat

Videomöten är inte bara till för jobbprat utan likväl som på kontoret är det viktigt att alla får en chans att skapa och underhålla sina relationer med kollegorna. Lägg gärna in digitala AW:s, gemensamma fikaraster eller andra tillfällen där ni kan prata annat än jobb. Ha roligt!

Vill du ha hjälp med verktyg som främjar ert samarbete och er interna kommunikation – avsett var ni befinner er? Hör av dig till oss!

Dela detta inlägg
Arkiv
5 fällor att undvika när du inreder mötesrummet