<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1749631898577992&ev=PageView&noscript=1" />

Den nya generationens styr- och reglersystem för solskydd

En lösning för dagens miljöutmaningar

I takt med att miljömedvetenheten ökar globalt, har marknaden för solskydd och mörkläggningssystem exploderat. Detta beror på att byggnader och anläggningar inte längre kan uppfylla dagens stränga miljökrav utan hjälp av avancerade solskyddssystem. I den här artikeln kommer vi att utforska varför en ny typ av styrsystem är nödvändig och hur AudicomPendax tar sig an denna utmaning.

Miljökraven på byggnader och anläggningar har aldrig varit högre. För att uppfylla dessa krav krävs det en ny generation av styr- och reglersystem som kan hantera komplexa behov och variabler. Detta inkluderar allt från automatisk justering baserat på väderförhållanden till användarinställningar, vilket ofta kan leda till "konflikter" i systemet.

Lösningar

När det kommer till att välja rätt styr- och reglersystem för solskydd, är det viktigt att inte bara titta på funktionalitet, utan också på hållbarhet och flexibilitet. AudicomPendax står ut i detta avseende på flera sätt: 

Hållbarhet

Våra solskyddssystem har fått betyget "Rekommenderas" av Byggvarubedömningen, vilket är en stark indikation på att våra produkter uppfyller de strängaste hållbarhetskraven. Detta är inte bara bra för miljön, utan också för byggherrar och fastighetsägare som vill säkerställa att deras investeringar är långsiktigt hållbara.

Flexibilitet

Våra system är utformade för att vara flexibla och anpassningsbara till en rad olika användningsområden och behov. Oavsett om det handlar om en liten bostad eller en stor kommersiell byggnad, har vi lösningar som kan skräddarsys för att möta dina specifika krav.

Lokal Tillverkning

Vi är stolta över att alla våra produkter tillverkas lokalt i Sverige. Detta inte bara minskar vår koldioxidavtryck, men säkerställer också att vi kan hålla en hög kvalitetsstandard och snabb leveranstid.

Lång Erfarenhet

AudicomPendax har rötter som sträcker sig tillbaka till 1938, med vårt ursprungliga företag, AB Svensk Luftskyddsgardin, som en gång i tiden var beläget på Maria Prästgårdsgata på Södermalm i Stockholm. Denna långa historia ger oss en unik insikt och erfarenhet som vi använder för att ständigt förbättra och anpassa våra produkter och tjänster.

Med dessa styrkor som grund har vi på AudicomPendax utvecklat en metodik för framgångsrik projektering av solskyddssystem. Denna metodik, eller 'lathund' som vi gärna kallar den, inkluderar följande viktiga aspekter:

  1. Antalet fönster som ska styras: Detta hjälper oss att effektivt planera och dimensionera systemet för din specifika byggnad.
  2. Vilka väderstreck ska styras: Genom att veta detta kan vi optimera systemet för maximal energieffektivitet.
  3. Möjlighet att kunna ändra parametrar i systemet: Detta ger ägaren flexibilitet att anpassa systemet efter förändrade behov över tid.
  4. Öppet system för ägarstyrda ändringar: Våra system är designade så att ägaren själv kan göra programmeringsändringar i framtiden, utan att vara beroende av den ursprungliga leverantören.
  5. Radio eller trådbundet system eller en kombination: Vi erbjuder olika anslutningsmöjligheter för att passa olika installationsbehov och förutsättningar.
  6. Automatiska tider för ned eller upp: Detta möjliggör en mer energieffektiv drift genom att systemet kan styras baserat på tidsscheman.
  7. Temperatur – vävar har olika temperaturtålighet: Vi tar hänsyn till materialens egenskaper för att undvika skador och förlänga systemets livslängd.
  8. Vilka vindhastigheter ska systemet klara: Detta är viktigt för att säkerställa systemets hållbarhet och funktionalitet även under extrema väderförhållanden.
  9. Larmstyrning som t.ex. brandlarm: Våra system kan integreras med säkerhetssystem för ökad säkerhet och respons vid nödsituationer.
  10. Integrerat i annat bussystem: Detta ger en sömlös användarupplevelse och möjliggör enklare styrning av flera olika system från en central plats.
  11. Antal zoner, t.ex. våningar: Vi kan skräddarsy systemet för att hantera olika zoner inom en byggnad, vilket ger ännu större flexibilitet och kontroll.

Ett exempel på ett projekt vi nyligen arbetat med inkluderar 450 mörkläggningsenheter inomhus, fördelade över 11 våningsplan och 3 väderstreck. Systemet är utrustat med individuell möjlighet i varje rum, tidstyrning, solstyrning med tidsstyrning mellan upp och ned, samt ett eget LAN-nät.

Den nya generationens styr- och reglersystem för solskydd är inte bara en teknologisk framgång, utan också en nödvändighet i dagens miljömedvetna samhälle. Med rätt planering och genomförande kan dessa system göra en enorm skillnad i hur vi använder och sparar energi.

Intresserad av att veta mer? Kontakta oss idag för en konsultation och låt oss hjälpa dig att navigera i denna komplexa men spännande värld av solskydd och styrningssystem.


Separera e-postadresser med ett kommatecken.

Tack för din feedback

Vårt team återkommer till dig så snart som möjligt.
Under tiden inbjuder vi dig att besöka vår webbplats.

Dela detta inlägg
Etiketter
Arkiv
Kristallklar kommunikation - Akustiken i videomötet