<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1749631898577992&ev=PageView&noscript=1" />

Hybridmöten

så undviker du de vanligaste misstagen

Att låta medarbetarna själva välja var de vill jobba och ge utrymme för att några sitter på kontoret medan andra deltar hemifrån är numera vardag för de flesta företag. Men många gör samma misstag när de arrangerar hybridmöten – misstag som är enkla att åtgärda med rätt teknik och kunskap. 

1. Ta tid för snicksnack

Vid digitala möten glömmer vi ofta bort att vara spontana och har svårare att läsa av varandras kroppsspråk. Men med planering och rätt teknik kan du påverka medarbetarnas välmående. Börja varje möte med att ta en runda och prata om informella saker och se till att alla syns lika bra i rummet, även om det är via en skärm – så skapar ni gemenskap och underlättar samarbetet. 

2. Teknik som underlättar

I ett hybridmöte är det mycket som pågår i rummet samtidigt och de som sitter på distans måste ha lika enkelt att delta i samtalet som de som sitter på kontoret. Rätt teknik gör att alla har chans att komma till tals. Med webbkamera, mikrofon och rätt skärmar går det enkelt att identifiera vem som pratar. Många fortsätter också samtalet på väg ut ur det fysiska mötet eller utvärderar vid kaffepausen – så här kan det vara lägligt att lägga in tid för utvärdering i själva mötet också innan ni går skilda vägar.  

3. En kontorsmiljö som fungerar för alla

De flesta känner sig obekväma med att se sig själva på en storbildsskärm, men även här går det att göra anpassningar som passar er. Genom att skapa förutsättningar och möblera för bekvämlighet för alla deltagare – oavsett om de sitter hemma eller på kontoret – skapar ni möten där allt bara funkar. 

Vill du ha hjälp att planera ett mötesrum som dina kollegor gärna besöker – både på plats och digitalt? Hör av dig till oss!


Share this post
Archive
Abonnera på ett mobilt mötesrum