<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1749631898577992&ev=PageView&noscript=1" />

3 snabba tips för hybridarbetsplatsen

Hybridmodellen, att låta medarbetarna själva välja var de vill jobba, är en populär väg att gå för framtidens företag. Men vad ska man tänka på när man inreder kontoret inför det nya och flexibla? Här är 3 förslag: 

1. Skapa en kontorsmiljö att längta till 
Att jobba hemifrån är bekvämt, men mycket är ändå trevligare på kontoret. Genom att se till att ni har teknik som underlättar, ergonomiska möbler och en miljö som är praktisk och enkel att arbeta i ser du till att kollegorna gärna gör sig omaket att ta sig in till arbetsplatsen.  

2. Ta reda på varför 
Vet du egentligen varför dina medarbetare väljer att jobba hemma? Är det på grund av hög ljudnivå på kontoret, eller kanske praktiska skäl som tidsåtgång för pendling? Istället för att gissa kan det vara bra att skicka ut en enkel enkät och att ta reda på vad kollegorna tycker är för- och nackdelarna med hemmajobb versus kontoret – så att du vet hur du ska prioritera rätt åtgärder i arbetsmiljön.

3. Främja hälsan 
Även om distansarbete upplevs sänka pulsen för många, har det också visat sig kunna skapa mindre trevliga hälsoeffekter – som till exempel ofrivillig ensamhet. Följ upp medarbetarnas mående och försök motverka utanförskap genom att se till att skapa ytor för att umgås på ert kontor. Är mötesrummen trivsamma och enkla att skapa frukostseminarier eller gemensamma fikastunder i? Boosta gemenskapen med rätt miljö.

Vill du ha hjälp att planera ett mötesrum som dina kollegor gärna besöker – både på plats och digitalt?  Hör av dig till oss!

Share this post
Archive
3 snabba tips när ni är tillbaka på kontoret efter Corona