<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1749631898577992&ev=PageView&noscript=1" />

Så undviker du ”vi-och-dom-känsla” i era hybridmöten

Oavsett om ett möte är långt eller kort, så befäster de ofta en känsla av gemenskap och att vi jobbar mot samma mål. Tidigare har den gemenskapen ofta kommit ur att vi befunnit oss i samma rum och fått samma typ av sinnesintryck, men forskning tyder på att även hybridmöten – rätt utformade – kan hjälpa oss att skapa den där känslan av att vi är ett team. 

1. Bra teknik
Det första som kan vara bra att tänka på vid hybridmöten är att rätt förutsättningar finns så att alla deltagare har lika enkelt att komma till tals – oavsett om de finns på plats eller på distans. Då blir det också lättare att få en rättvis fördelning av deltagandet och anpassa hur aktiva personerna är i mötet. 

2. God belysning
Ljus är också en viktig punkt, oavsett om deltagaren sitter hemma eller på kontoret. Vi människor vill se varandras ögon för att inte bli osäkra. Om kameran visar ett mörkt ansikte i motljus, eller ännu värre om deltagaren har kameran avstängd, får vi också svårare att lyssna.

3. Lugn och ro

Att kunna sitta i lugn och ro under mötet och slippa störande ljud runt omkring är också en viktig del. Vi behöver kunna fokusera och koncentrera oss och där gäller samma krav på det digitala som det rumsliga. Genom att dela in kontoret i flexibla mötesrum med till exempel flyttbara skärmar, kan ni enkelt skapa en trygg miljö som hjälper kollegorna fokusera på rätt saker. 

Vill du ha hjälp att planera ett mötesrum som dina kollegor gärna besöker – både på plats och digitalt? Hör av dig till oss!

Share this post
Archive
Anpassa kontoret för samarbete
på bara några sekunder