Odoo • Image and Text

Solskydd | Mörkläggning

Tillverkas i exakt de storlekar du vill ha i enheter upp till sex meter i bredd.

Med vår över 80 år långa erfarenhet av att tillverka mörkläggning och solskydd får du alltid det du förväntar dig.
Våra egenutvecklade modulsystem ger dig flexibla och lättmonterade lösningar. Eftersom vi även utvecklar och tillverkar styrsystem anpassade till just din situation kan även styrningen projekteras direkt av oss. 

Smartare fästen

Våra fästen är unika för att de kan monteras direkt mot taket och/eller direkt mot väggen. Ytterligare en unik egenskap är att de gör att mörkläggningen kan monteras av bara en person. Det är bara att lyfta upp den, haka fast den i ovankant, snäppa fast den i underkant och dra åt två skruvar. Fästena kan också sitta vart som helst längs hela kåpans längd. 

Odoo • Text and Image
Odoo • Image and Text

Säker och smidig elinstallation

En elkontakt i sidan på gaveln göra att det enkelt går att bryta strömmen till motorn. Det gör att er elektriker slipper montera den säkerhets/arbetsbrytare som annars behöver monteras enligt elsäkerhetsföreskrifterna.

Hållbar modulär design

Både det stora och lilla mörkläggningssystemet är moduluppbyggda på en gemensam teknisk plattform. Alla betydande delar av den mekaniska konstruktionen är gjorda av långa längder av extruderad aluminium som lätt kan kapas och passas in för era fönster. Det gör att vi kan kombinera flexibilitet, hållbarhet och mångsidighet med driftssäkerhet och ekonomi.
Cirkulär produktdesign byggd för återanvändning och återvinning för ökad livslängd. Vi kan också erbjuda väv utan PVC och helt manuella system med vev som inte drar någon ström över huvud taget.

Ofta går nästan hälften av energin som förbrukas i en fastighet åt för att reglera inomhustemperaturen. Med invändiga solskydd, som inte tar stryk av väder och vind, finns det enorma ekonomiska och miljömässiga vinster att göras. 

Odoo • Text and Image


Stora modulsystemet

Uppbyggd av en tvådelad kåpa där fronten kan plockas bort medan enheten fortfarande sitter på plats. Perfekt för service, intrimning, uppgraderingar eller byte av väv. Det stora modulsystemet kan även kompletteras med slussar för den som vill ha fullständigt mörkt i rummet. 


Lilla modulsystemet

En smärt och smidig lösning för solskydd och mörkläggningar upp till cirka 3 meters bredd. Som standard i samma vita färg (elektroforetiskt infärgad aluminium, RAL 9010) som det stora modulsystemet. Kåpan är utformad så att inget damm lägger sig på några synliga delar.


Styrning och integration

Mörkläggningar och solskydd kan styras på olika sätt beroende på hur de installeras. Det mest traditionella sättet är med en markisbrytare per enhet. Det innebär dock att det tar längre tid för elektrikern att installera systemet. Om flera enheter ska styras med samma markisbrytare tillkommer också en dosa med reläer som ska monteras och kopplas in.

Det modernare sättet är att använda trådlösa motorer. De behöver bara kopplas till nätspänning. Styrningen sker via radio. De går alltså väldigt mycket fortare att installera. Dessutom kan de allihop styras via fastighetens automationssystem eller med väggfasta, eller handhållna, fjärrkontroller. Ihopkopplingen mellan alla sändare och mottagare görs vid en enkel konfigurering.  

Odoo - Sample 1 for three columns

X-Line Mörkläggning Stora Modulsystemet

Lilla Modul Systemet

Odoo - Sample 1 for three columns

Basic Manuell Rullgardin

Mörkläggningsväv

Projektions och mörkläggningsväv

Solskyddsväv

 Showroom i Stockholm
 Ring oss 08-55536900
 Fri AV-konsultation